سازگاری همسران جزو مهم‌ترین مسائل زندگی زناشویی برای ساخت یه رابطه سالمه. توی هر ازدواجی هر کدوم از زوجین با یه سری باورها، اعتقادات و علایق و نظرات متفاوتی که دارند وارد زندگی مشترک میشن و همین تفاوت‌ها باعث ایجاد چالش‌هایی توی زندگی مشترک‌شون میشه. با این حال همسران میتونن با درک تفاوت‌های همدیگه یک رابطه عاطفی قوی رو بسازن.

برای همینه که سازگاری همسران اهمیت زیادی داره و تو این مقاله قراره به این موضوع بپردازیم.

زندگی مشترک و تعامل درست همسران با هم، کامل‌ترین شکل رابطه انسانی به حساب میاد و یکی از نکات مهم توی زندگی مشترک، سازگاری همسران هست  و برای اینکه بتونیم زندگی زناشویی پایداری داشته باشیم باید از اصل ” سازگاری و صمیمیت ” استفاده کنیم. صمیمیت زن و شوهر توی داشتن رابطه عاطفی و ثباتش اثر داره. صمیمیت ابعاد احساسی، روانی و معنوی داره که در ادامه بهش اشاره میکنیم:

1. صمیمیت احساسی شامل گفتگوی عمیق زوجین و حمایت‌های عاطفی از هم میشه. گفتگوی عمیق زوجین میتونه با صحبت کردن درباره احساسات وتجربه‌های مختلف همراه بشه که همسران بتونن نیازهای عاطفی‌شون رو باهم در میون بزارن که البته این وابسته به اینه که احساس امن بودن رو از طرف مقابل گرفته باشن.

حمایت عاطفی یعنی نشون دادن حمایت و همدلی در لحظه‌های سخت زندگی که احساس امنیت و اعتماد بین زوجین رو به دنبال داره.

2. صمیمیت جنسی شامل شناخت نیازهای جنسی همسر و رفع اون‌ها و ارتباط جسمی و جنسی میشه.

با صحبت کردن میشه نیازهای جنسی همسر رو شناخت و برای رفع اون‌ها اقدام کرد که نتیجه اون برای دو طرف ایجاد رضایت و آرامشه.

ارتباط جسمی و جنسی هم با لمس کردن بدن، گرفتن دست همدیگه، بوسیدن و در آغوش گرفتن، صمیمیت بیشتری ایجاد میکنه.

3. صمیمیت فکری  و معنوی شامل مشورت و مشارکت در تصمیم گیری‌ها و اشتراک گذاشتن تجربه‌ها و علایق هست.

مشورت و همکاری زوجین در تصمیم‌های مهم زندگی باعث میشه احساس ارزشمندی بیشتری بکنن و رابطه‌شون تقویت بشه.

اشتراک گذاشتن تجربه‌ها با شناخت و توجه به علایق همدیگه، سفر رفتن، انجام فعالیت و کارهای مشترک، فیلم دیدن، کتاب خوندن و… میتونه ارتباط فکری دو طرف رو تقویت کنه.

4. صمیمیت معنوی با اشتراک عقاید و باورهای مذهبی به وجود میاد. یعنی داشتن باورهای مشترک معنوی یا مذهبی حس نزدیک بودن بیشتری به زوجین میده. دعا کردن، نماز خوندن، مراقبه، کارهای خیرخواهانه، شرکت در مجالس و جلسات مذهبی باعث تقویت صمیمیت میشه.

5. احترام و درک متقابل یعنی پذیرش تفاوت‌ها و قدردانی و تشویق.

بپذیریم که هیچ دو نفری کاملا مثل هم نیستن. به تفاوت‌های همدیگه احترام بذاریم تا احساس امنیت و راحتی بیشتری در کنار همسرمون داشته باشیم.

از همسرمون قدردانی کنیم و برای تلاش‌هاش و رسیدن به رشد و موفقیت‌های شخصیش تشویقش کنیم.

همه این‌ها برای ایجاد صمیمیت توی رابطه لازمه و باعث سازگاری همسران میشه و هر دو طرف باید برای رسیدن بهشون تلاش کنن که رابطه‌شون عمیق‌تر و پایدارتر بشه.

بیشتر بخونید: بازگشت شور و شوق رابطه به زندگی مشترک: ۳ نکته کلیدی